VVD: college speelt mooi weer over festival Grow

Almere 24 juli 2017
Het college van burgemeester en wethouders in Almere speelt mooi weer als het gaat om de vergunningverlening aan festival Grow, afgelopen maand. Dat zegt de VVD, na het lezen van de beantwoording van het college op vragen die de VVD had gesteld over het festival. 

De vergunning voor het festival is op 15 juni verleend; het festival was op 24 juni. Daardoor was het lastig voor omwonenden om nog bezwaar te maken. Volgens het college was dit inderdaad later dan gewenst, maar is er wel volgens de regels gehandeld. 

Schoonheidsprijs
Het college erkent nu niet hoe moeizaam het proces is verlopen, vindt de VVD. Ook verdient het geen schoonheidsprijs dat er zo met Almeerders wordt omgegaan. Daarom vraagt de partij zich af wat precies de oorzaak is voor deze gang van zaken. Ligt het aan de aanvraag, of aan de afdeling die aan de vergunningen werkt? Daarom werkt de VVD aan een agendavoorstel om het onderwerp in september of oktober op de politieke agenda te zetten. 

Gestrand
Behalve festival Grow, kwam ook de vergunning voor Gestrand relatief laat binnen. Daarnaast waren in die vergunning de regels voor het festival aangescherpt ten opzichte van een jaar eerder. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer