Gemeente in beroep tegen komst crematorium

Zeewolde 27 juli 2017
Het college van b en w van Zeewolde tekent hoger beroep aan tegen het toestaan van een crematorium aan de Baardmeesweg op bedrijventerrein Trekkersveld.

Foutieve bezwaarschriften
De rechtbank heeft in juni een voorlopige uitspraak gedaan, waarbij de bezwaren van omliggende bedrijven en omwonenden zijn afgewezen. Bij het invullen van bezwaarschriften zouden fouten zijn gemaakt. De rechtbank staat een crematorium toe, maar beslist in augustus in een definitieve uitspraak of hier ook uitvaartdiensten mogen worden gehouden.

'Crematorium in strijd met de wet'
Vooruitlopend op die uitspraak van de rechter vindt Zeewolde dat zij in beroep moet gaan. Hoewel de provincie in 2015 een omgevingsvergunning heeft verleend aan Grocon Holding, wil de gemeente aantonen dat het crematorium op Trekkersveld in strijd is met de wet op de lijkbezorging. Het college geeft aan dat de kwestie juridisch wel lastig ligt, omdat de wet geen rekening houdt met bezwaren over parkeerproblemen, geluidsoverlast en ruimtelijke ordening. In een brief aan de gemeenteraad zegt het college dat de advocaat de kansen van het hoger beroep niet hoog inschat.

'Ongepast en onwenselijk'
De Vereniging Bedrijfskring Zeewolde herhaalt in een brief aan de gemeente dat 'elke vorm van een crematorium op Trekkersveld ongepast en onwenselijk is'. De ondernemers verwijzen daarbij naar het afwijzende standpunt van de gemeenteraad. De bedrijfskring vermoedt dat Grocon de vergunningen wil doorverkopen aan een grotere uitvaartorganisatie.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer