Rugstreeppad krijgt poel aan het strand

ALMERE • Wo 26 juli 2017 | 22:42 • Woensdag 26 juli 2017 | 22:42
De rugstreeppad heeft in Almere een nieuwe habitat gekregen om te wonen. Op het Zilverstrand is een nieuwe paddenpoel uitgegraven voor het diertje. Volgens Lodewijk van Kemenade van Landschapsbeheer Flevoland komt de rugstreeppad in Flevoland relatief vaak voor.

Rugstreeppad beschermd dier
Op Europese schaal is het diertje zeldzaam en daarom beschermd door een scala aan wetten en maatregelen. Eén van deze maatregelen is dat het dier, als het wordt aangetroffen op bouwlocaties, verplaatst moet worden naar een nieuwe plek. In Almere Duin is het amfibie aangetroffen en krijgt het dus een nieuwe plek op het Zilverstrand. 

Bouwterrein geliefde locatie 
De rugstreeppad verblijft het liefst op plekken waar niets is: zand, een beetje water en zo min mogelijk vegetatie. Vandaar ook de voorliefde voor bouwterreinen waar de werkzaamheden nog niet zijn gestart. Landschapsbeheer Flevoland probeert zoveel mogelijk padden te vangen en over te zetten. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel