"Ik woog nog maar 38 kilo, ik was bijna dood"

Emmeloord 27 juli 2017
Door door ziekte stopte ze met haar opleiding
Met drie lotgenoten houdt Van Dijk een blog bij
De 19-jarige Anne Dore van Dijk woog op een bepaald moment nog maar 38 kilo en was daardoor dichtbij de dood. De Emmeloordse heeft anorexia. Over haar herstel houdt ze een blog bij om andere mensen met een eetstoornis te motiveren en inspireren. 

Van Dijk kreeg drie jaar geleden anorexia. Ze begon veel te sporten en weinig te eten. Ze haalde nog wel haar HAVO diploma, maar daarna ging het mis. Door de eetstoornis stopte ze al snel met haar vervolgopleiding. Volgens Van Dijk is het een geestelijke ziekte waarbij je continu de controle over je gewicht wil houden. "Dat lukt omdat, je zelf bepaalt wat je eet, hoeveel je eet en hoeveel je sport" zegt ze. 

Tijdens een vakantie met haar ouders in Zuid-Frankrijk kwam het omslagpunt. Ze las een boek, geschreven door een lotgenoot. Ze besloot om actiever hulp te zoeken. Inmiddels is Van Dijk ontslagen uit het behandelcentrum en gaat het goed met haar. Het blog houdt ze met drie vriendinnen dagelijks bij. Deze vriendinnen heeft ze ontmoet in de kliniek waar ze is behandeld.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer