Forse groei aantal hotelbedden

Almere 26 juli 2017
Het aantal hotelbedden in Almere stijgt de komende twee jaar met 57 procent. Er komen 120 hotelkamers in het verbouwde Alnovum en eerder dit jaar werden 158 kamers aangekondigd in het te verbouwen WTC (Martineztoren).

Almere telt 500 kamers en suites bij de verschillende hotels. Van der Valk is de grootste met 180 kamers. Volgens de gemeente zien investeerders in Almere kansen omdat het dichtbij Amsterdam ligt. In de hoofdstad geldt vanaf 2020 een bouwstop voor hotels. Ook zou volgens de gemeente de komst van de Floriade de interesse van investeerders trekken.

Koninklijke Horeca Nederland ziet sinds 2012 een stijging van 11 procent in hotelcapaciteit in de hele provincie. "Flevoland loopt flink achter ten opzichte van de rest van Nederland omdat het een jonge provincie is. Het is daarom logisch dat er groei is", laat een woordvoerder weten.

Van der Valk vindt meer hotels onlogisch
Robbert van der Valk, van hotel Van der Valk in Almere ziet de toename van extra hotelkamers met lede ogen aan. "De gemeente heeft ons, als gevestigde hotels, om onze mening gevraagd. We hebben daarbij aangegeven dat de markt nu al erg dun is. Door het verdwijnen van een paar grote bedrijven, neemt het aantal zakelijke overnachtingen af. Het is daarom onlogisch dat de ontwikkeling van meer hotelkamers toch is doorgezet. En het is ook flauw naar de bestaande hotels, die flinke investeringen doen." 

Het laatste jaar steeg het aantal hotelovernachtingen in Flevoland met 11 procent. Dat lijkt fors, maar in Nederland steeg het aantal overnachtingen met 22 procent, zegt Koninklijke Horeca Nederland.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer