Scouts krijgen EHBO-training

ZEEWOLDE • Vr 28 juli 2017 | 12:44 • Vrijdag 28 juli 2017 | 12:44
De eerste groep scouts kreeg vrijdagochtend de spoedcursus EHBO van het Rode Kruis. De cursus is ontwikkeld voor de oudere scouts. Het is de bedoeling om de training later ook aan de jeugdleden te geven.

Op het scoutinglandgoed in Zeewolde kregen de scouts uitleg over hoe ze moeten handelen bij veel voorkomende ongevallen bij scoutingactiviteiten. Zo leren de cursisten hoe ze om moeten gaan met bewusteloosheid, snijwonden, brandwonden en tekenbeten. De cursus bestaat uit een online oefenles en een twee uur durende praktijkles. Daarin wordt onder meer de stabiele zijligging uitgelegd en wordt er geleerd hoe je een teek verwijderd. 

Maarten Overbeek van Scouting Nederland is blij met deze snelle EHBO-cursus. ''Scouts zijn altijd buiten en altijd in de weer. Er gebeurt altijd wel iets. Voor de leiding is het daarom goed om te weten wat ze moeten doen.''

[https://twitter.com/irisvandeinse/status/890845436269002752]





 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel