Problemen met nieuwe postcodes

Almere 30 juli 2017
Na problemen met de wateraansluiting bij de nieuwe containerwoningen aan de Odeonstraat in Almere vorige week, hebben de naastgelegen blokwoningen problemen met de postcode. Die is bij de bewoners zelf bekend, maar bij de verschillende instanties niet. 

Daardoor loopt bewoner Jamie Heinsius tegen allerlei problemen aan. "Ik kan nog geen uitwonende studiebeurs aanvragen, nog geen huurtoeslag aanvragen, geen verzekeringen, helemaal niks," vertelt hij. En dat terwijl hij al een maand in zijn nieuwe huis woont. 

Gas, water en elektra heeft hij wel, maar aansluitingen voor televisie en internet laten op zich wachten. "En dat gaat toch wel een hoop geld kosten, als je toch via je telefoon dingen gaat regelen," laat Heinsius weten. 

Wat gaat er mis?
Volgens de Almeerder verwijzen de verschillende instanties allemaal naar elkaar als het gaat om wie er fout zit. "Na een maand ben je dus eigenlijk nog niks verder," zegt Heinsius. 

Het probleem is volgens de gemeente ontstaan omdat 'normaal gesproken het proces van het neerzetten van woningen wat langer duurt, maar dit is zo'n project dat er snel stond. Daardoor was de tijd korter om van alles te regelen. Mooi leermoment, ook voor ons,' aldus de gemeente, die belooft dat de problemen vanaf maandag opgelost zijn.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer