Drie kantoorpanden worden woningen

Lelystad 7 augustus 2017
Ten minste drie leegstaande kantoorgebouwen in het stadshart van Lelystad worden voor volgend jaar zomer verbouwd tot appartementen. Projectontwikkelaars zien kansen, nu in de provinciehoofdstad de vraag naar huur- en koopwoningen groter is dan het aanbod.

Volgens de ontwikkelaars willen mensen graag nabij het centrum wonen vanwege de voorzieningen en centrale ligging. Ook merken ze dat economische ontwikkelingen als Lelystad Airport, bedrijventerrein Flevokust en het distributiecentrum van modeconcern Inditex kopers en huurders trekt.

Hieronder een overzicht van kantoren die binnen een jaar een nieuwe functie krijgen:

De Waagh
Het verst gevorderd is de verbouwing van De Waagh, waar in het verleden het Centraal Bureau Rijvaardigheid (CBR), ABN Amro en zorginstelling Triade waren gevestigd. Projectontwikkelaar Ready for Living uit Lelystad maakt 38 koopappartementen en een penthouse in het gebouw. Alle woningen zijn verkocht en de oplevering staat gepland voor november. Volgens Radboud de Jong van Ready for Living is er grote behoefte aan appartementen in de prijsklasse tussen 115.000 euro en twee ton, vooral omdat ze standaard sanitair en een keuken hebben. Hij heeft kopers van binnen en buiten Lelystad. 

ING-gebouw
Gorter Vastgoed realiseert in het voormalige ING-kantoor aan de Agoraweg 29 luxe en volledig afgewerkte huurappartementen. De verbouwing moet nog beginnen, maar de ontwikkelaar mikt op oplevering voor de zomer van 2018. Het gebouw grenst aan de nieuwe Parkwijk.

Gordion
Projectontwikkelaar AO Development uit Rotterdam heeft recent gebouw Gordion aan het Stadhuisplein gekocht. In het blok zitten op de begane grond winkels, maar veel kantoren op de drie bovenetages staan leeg. Er komen 24 huurappartementen met verschillende afmetingen in verschillende prijsklassen. Directeur Willem-Jan van Vijfeyken hoopt op oplevering rond de zomer van 2018. Hij heeft het pand gekocht omdat het op een mooie locatie ligt en hij positief is over de woningmarkt in Lelystad.

Neringpassage
Over enkele jaren wordt ook het gebouw aan de Neringpassage omgebouwd, waar tot voor kort de Deka Markt op de begane grond was gevestigd. Hierin zitten nu nog huurders, waaronder Dokter Bosman. Eerder dit jaar gaf wethouder Sparreboom aan dat het nog wel vijf jaar kan duren, voordat dit wordt getransformeerd. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer