Jonge Oranjefans zien Leeuwinnen winnen

URK • Do 3 augustus 2017 | 19:14 • Donderdag 3 augustus 2017 | 19:14
Tientallen jonge voetbalfans hebben donderdagavond in de kantine van sporthal de Vlechttuinen op Urk samen naar de verrichtingen van het Nederlands vrouwenelftal gekeken.

Het publiek bestond voornamelijk uit de jonge spelers van vrouwenvoetbalteams van SV Urk. Zij zagen de Oranje Leeuwinnen de halve finale van het EK tegen Engeland winnen met 3-0. Bij het eerste doelpunt dat door de Nederlandse dames werd gescoord ging het dak eraf. Na de rust vonden de Urker voetbalfans de spanning een beetje uit de wedstrijd, maar na het tweede doelpunt van de Leeuwinnen was het enthousiasme weer enorm. Na het derde doelpunt vlak voor het eindsignaal werd de polonaise ingezet.

Jannie Snoek van SV Urk merkt dat de aandacht voor vrouwenvoetbal de laatste tijd enorm toeneemt. Het aantal aanmeldingen van meisjes bij de voetbalclub is gestegen.

Oranje staat zondag in de finale tegen Denemarken. Dat land kwam Oranje tijdens de groepsfase ook al tegen. Toen wonnen de Leeuwinnen met 1-0.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel