Partijen willen onderzoek naar lekken geheime Floriade informatie

ALMERE • Vr 4 augustus 2017 | 16:41 • Vrijdag 4 augustus 2017 | 16:41
D66 en PvdA in Almere willen een onderzoek naar het lekken van geheime informatie. De afgelopen weken verscheen twee keer een artikel in de lokale krant Almere Deze Week, waar bronnen vertrouwelijke informatie hadden doorgespeeld. Het ging over onderhandelingen tussen de gemeente en de camping- en jachthaveneigenaren, die moeten wijken voor de Floriade.

Volgens D66 en de PvdA kan het niet anders dan dat iemand gelekt heeft uit besloten besprekingen. Daar waren gemeenteraadsleden, ambtenaren en de wethouder aanwezig.

De partijen balen er van dat het nieuws op straat kwam te liggen omdat het de onderhandelingen schaadt. Ze eisen daarom dat er een onderzoek komt naar wie er heeft gelekt aan de krant. Als het lek wordt gevonden dan willen D66 en de PvdA dat er aangifte wordt gedaan. Volgens de partijen gaat het om een "serieus misdrijf" en zou er gevangenisstraf van een jaar voor staan of een boete van meer dan 20.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel