Verwarrende wegwijzer wijst naar alles

ALMERE • Zo 6 augustus 2017 | 17:54 • Zondag 6 augustus 2017 | 17:54
Een wegwijzer in de Almeerse Kruidenwijk zorgt voor verwarring. Bij school De Heliotroop aan de Beemdgrasstraat staat een lange paal waaraan maar liefst 15 verschillende straatnaambordjes hangen.

Voorbijgangers melden desgevraagd dat ze de paal erg verwarrend vinden. Omdat op verschillende hoogten verschillende bordjes in dezelfde richting wijzen, is het niet duidelijk in welke straat je nu eigenlijk staat. "Het is dat ik aan de overkant nóg een straatnaambordje zie hangen waar duidelijk Mirtestraat op staat", zegt één van de passanten. "Anders had ik niet geweten of ik nu aan de Mosweg, de Klaverweg, het Bitterkruidpad, de Pastinaakstraat, de Fakkelgrashof of de Bolkruidstraat had gestaan".

De gemeente Almere laat weten dat het niet om een serieuze wegwijzer gaat. Het is een soort kunstwerk, een gimmick van basisschool De Heliotroop. Volgens een woordvoerder van de gemeente staat het bord op het schoolplein en verwijst het naar de 15 straten waar groot onderhoud plaatsvindt. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel