Man rijdt op agent in; opgepakt voor poging doodslag

DRONTEN • Wo 9 augustus 2017 | 14:18 • Woensdag 9 augustus 2017 | 14:18
Een man uit Dronten is in de nacht van dinsdag op woensdag opgepakt voor poging tot doodslag. De 56-jarige automobilist probeerde twee keer op een agent in te rijden in Hoogland, bij Amersfoort. 

De agent was in Hoogland het verkeer aan het regelen na een ongeval. De Dronteenaar viel volgens de politie al op vanwege zijn agressieve rijgedrag. Hij kwam met flinke snelheid aanrijden en stopte pas op het laatste moment, na een stopteken van de agent. 

Kort daarop gaf de Drontenaar weer gas en wilde rechtdoor rijden, richting de plek van het verkeersongeval. De agent instrueerde hem om aan de kant te gaan, maar dat deed de man niet. Hij reed vervolgens bijna de agent aan. Die kon nog net opzij springen. De Drontenaar reed door richting het ongeval, en veranderde pas van richting toen de agent een zaklamp naar hem gooide. De man werd gelijk aangehouden en naar het bureau gebracht.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel