Pokémon Go is terug van weggeweest

ALMERE • Wo 9 augustus 2017 | 17:25 • Woensdag 9 augustus 2017 | 17:25
Pokémon Go, het spel waarmee je via je telefoon in de buitenlucht allerlei virtuele figuurtjes kunt vangen, was een jaar geleden razend populair. De interesse was weggeëbd, maar het spel heeft een tweede leven gekregen nu het met andere spelers in een groep gespeeld kan worden.

Een paar dozijn spelers komen geregeld samen op verschillende plekken in de provincie om samen op jacht te gaan. Ze spreken met elkaar af via de sociale media. Het Muzenpark in Almere is een goede locatie. ''Hier zitten heel speciale Pokémons die je niet snel ergens anders zult vinden", zegt één van de spelers.

Pokémon heeft allerlei nieuwe figuren bedacht die alleen te vangen zijn met een groep. "In je eentje kun je deze nooit vangen. Daar zijn ze te sterk voor. Je moet er echt met 20 man tegelijk mee 'battelen' om ze te pakken te krijgen", zegt een speler. "Een gratis auto of vliegreis zul je er niet mee winnen. Het gaat erom zoveel mogelijk punten te verzamelen, dat is de lol."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel