Vraagtekens bij nut golfkarretjes voor ouderen

Lelystad 13 augustus 2017
Welzijn Lelystad kan onvoldoende beoordelen of vervoer met golfkarretjes ouderen in Lelystad mobieler en zelfstandiger maakt. De karretjes zijn wellicht nuttig op korte afstanden, maar in Lelystad bestaat al een goed systeem met het busje van De Opstap.

Dat zegt directeur Jan Dekker van Welzijn Lelystad. De gemeenteraad wil dat het college van burgemeester en wethouders voor het einde van dit jaar nagaat of er golfkarretjes ingezet kunnen worden. In Utrecht zijn er goede ervaringen mee, want ze helpen ouderen om gemakkelijker de deur uit te komen. Dekker denkt dat de karretjes bruikbaar zijn in het centrum, maar dat heeft Welzijn nog niet onderzocht.

Van deur tot deur
De directeur van Welzijn geeft aan dat in Lelystad al jaren het busje van de Opstap rondrijdt. Die begon als boodschappendienst en brengt nu 55-plussers tegen een kleine vergoeding van deur tot deur. Mensen in de bijstand kunnen met vouchers gratis gebruik maken van het busje, dat geschikt is voor rolstoelgebruikers. Vaste gebruikers zijn goed te spreken over de bus, want zij zeggen niet meer met de gewone stadsbus te kunnen reizen.

Auto Maatje
Eind dit jaar gaat Welzijn Lelystad samenwerken met de ANWB in het project Auto Maatje. Daarbij stellen vrijwilligers hun auto beschikbaar om mensen ergens naartoe te brengen. Daarmee zijn er volgens Jan Dekker voldoende mogelijkheden in Lelystad.

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer