Eerste bewoners op Utopia neergestreken

Almere 10 augustus 2017
Het is een droom die uitkomt: wonen in een klein huisje in de stad, maar toch midden in de natuur. Jasper Timmermans en Simone van der Most zijn sinds 5 augustus de allereerste bewoners van het (schier)eiland Utopia in Almere. 

De pioniers zijn nog druk bezig om hun huis, een omgebouwde bouwkeet, in te richten. Dozen moeten uitgepakt worden en het huisje moet nog goed stevig en recht gezet worden op de zanderige ondergrond. Op een oppervlakte van zestien vierkante meter hebben ze een slaap- annex zithoek, een tafel, een keukentje en een compacte badkamer met douche en toilet.

Langdurig settelen
De eerste nachten op Utopia zijn goed bevallen. Wakker worden in de natuur en dan met hun net aangeschafte kano een tochtje over het Weerwater maken, het stel geniet ervan. Ze hebben veel zin om langdurig op deze locatie te settelen en kijken uit naar de activiteiten die op het eiland georganiseerd gaan worden.

Echte buren heeft het duo nog niet, maar vlakbij het huis van het stel wordt wel volop gebouwd. Er komt een kas van de Urban Greeners van 200 vierkante meter, die het kloppende hart moet worden van het eiland. In die kas moet een buurthuis komen met werkplekken en tevens het hoofdkantoor van deze groep jonge ondernemers. De aan de Floriade verbonden club wil van Utopia een duurzaam en groen eiland maken en er allerlei activiteiten organiseren.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer