Bussen tijdelijk over Stadhuisplein vanwege werkzaamheden

Almere 10 augustus 2017
De stadsbussen in Almere rijden vanaf zaterdag tijdelijk over het Stadhuisplein en de Stadhuispromenade. De gemeente sluit de busbaantunnel in het stadscentrum af vanwege werkzaamheden. Het asfalt van de busbaan is ernstig beschadigd en wordt vervangen. 

Na de zaterdagmarkt worden er afzettingen geplaatst om de tijdelijke busbaan af te schermen van de rest van het plein. Vanaf 21.00 uur tot en met woensdag 05.30 rijden de bussen via de alternatieve route. Ter hoogte van Hogeschool Windesheim rijden ze de busbaan weer op. 

Overlast 
In de busbaantunnel wordt de afwateringsgoot verwijderd en het asfalt hersteld. Het verwijderen van het asfalt gebeurt met een frees. Dit wordt in de nacht van zaterdag op zondag gedaan en zal volgens de gemeente geluidsoverlast met zich meebrengen. 

Het is niet voor het eerst dat de busbaantunnel wordt afgesloten. In 2013 werd de maatregelen ook al eens genomen, toen was de weg verzakt en zaten er scheuren in het beton. 

Tijdelijke halte Stadhuisplein
Het winkelend publiek wordt door verkeersregelaars begeleid bij de oversteken van de tijdelijke busbaan op het Stadhuisplein. Daarnaast komt er een tijdelijke bushalte Stadhuisplein dichter bij het station Almere Centrum, ter hoogte van de Wijsgeerbaan en Bankierbaan.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer