PvdD: stop ontheffing jacht drachtige vossen

FLEVOLAND • Vr 11 augustus 2017 | 9:57 • Vrijdag 11 augustus 2017 | 9:57
De Partij voor de Dieren wil weten waarom drachtige vossen en vossen met jongen in Flevoland afgeschoten mogen worden. Gedeputeerde Staten hebben daartoe besloten, tegen het advies in van de Commissie bezwaar en beroep provincie Flevoland. Dat schrijft de PvdD.

Vossen richten schade aan bij kippenbedrijven. Daarom mag sinds december 2016 rond deze bedrijven op vossen gejaagd worden. De PvdD wil nu dat er een 'schoontijd' wordt ingesteld. In die periode mag er dan niet op vossen gejaagd worden omdat ze dan jongen hebben. Volgens de partij raken jonge vossen verweesd of ze sterven de hongerdood als hun ouders worden afgeschoten. 

Jagers
De PvdD snapt waarom Gedeputeerde Staten deze beslissing hebben genomen terwijl alle partijen het er niet mee eens zouden zijn. Zelfs de jagers willen geen ontheffing tijdens de periode dat vossen zwanger zijn of jongen hebben, zegt de PvdD. 

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel