Sander en Sandrine leven volledig voor linkshandigen

Almere 13 augustus 2017
Appeltje schillen met een dunschiller is een probleem
De computermuis is een uitdaging
Almeerder Sander Reijn staat zondag stil bij de Internationale Linkshandigendag. Die dag is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor ongemakken waar linkshandigen dagelijks mee te maken hebben. Als rechtshandige pak je zonder nadenken een schaar, gitaar of notitieblok met spiraal. Linkshandigen kunnen daarmee niet uit de voeten. 

Reijn heeft samen met zijn vrouw Sandrine Mellema een winkel in Almere, speciaal voor linkshandigen. Die kunnen daar voor allerlei spullen terecht. Van snoeischaren tot dunschillers en van kurkentrekkers tot puntenslijpers. 

In 2010 haalde de Almeerder de Internationale Linkshandigendag naar Nederland. Zondag organiseert hij samen met het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen workshops schoonschrijven voor linkshandigen, inclusief kroontjespen en potje inkt.

Hoop ongemakken
Het idee voor een linkshandigendag en een speciale winkel kwam nadat Mellema van haar man een dunschiller kreeg voor linkshandigen. "Eerst dacht ik: 'dat is toch niet nodig', maar het bleek een uitkomst. Eerst sneed ik altijd mijn vingers, dat probleem heb ik nu gelukkig niet meer."  

Het valt Mellema op dat bijna alle attributen zijn ingesteld op rechtshandigen. "Voor een linkshandige levert dat een hoop ongemakken op."    

Waar je als rechtshandige niet bij stilstaat:  


© omroep flevolandsitemap | disclaimer