Inspectie wil training infectiepreventie Flevoziekenhuis

ALMERE • Wo 16 augustus 2017 | 14:35 • Woensdag 16 augustus 2017 | 14:35
Het Flevoziekenhuis in Almere moet zijn werknemers trainen in het voorkomen van infecties. Bij sommige werknemers is de kennis hierover 'matig', zegt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Het is het enige kritische punt dat inspecteurs van de IGZ konden vinden toen ze in mei voor een steekproef in het ziekenhuis waren. Het bezoek was kort van tevoren aangekondigd.

Volgens de Inspectie doet het Almeerse ziekenhuis het goed op het gebied van infectiepreventie. “Hier kun je mee thuiskomen”, zegt woordvoerder Arnaud Ras over het rapport  dat de inspecteurs hebben geschreven.

Desondanks moet het ziekenhuis voor het einde van het jaar alle medewerkers hebben geschoold in het voorkomen van besmettingen. Er zijn wel trainingen geweest, maar niet iedere verpleegkundige heeft daaraan deelgenomen omdat ze niet verplicht waren. Ook zijn artsen na hun inwerkperiode niet volledig geïnformeerd over preventieve maatregelen.

Het Flevoziekenhuis zegt zich de kritiek aan te trekken. Er komt een e-learingprogramma voor artsen en verpleegkundigen en een aparte scholing voor coassistenten.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel