"23 augustus geen harde deadline voor jachthaven Haddock"

Almere 17 augustus 2017
Ook als jachthaven Haddock niet voor woensdag instemt met een nieuwe huurovereenkomst, wil de gemeente toch met de eigenaar in gesprek blijven. Dat laat een woordvoerder weten. Die benadrukt dat de inzet van de gemeente is dat de haven “voor, tijdens en ook na de Floriade” op de huidige plek kan blijven.

Gemeente heeft deel grond nodig
De haven zal in die periode geen gebruik meer mogen maken van een stuk grond dat nu dienst doet als extra parkeerplaats en bootopslag. De gemeente geeft aan dit stuk zelf nodig te hebben voor de Floriade en het Rondje Weerwater.

De eigenaar van Haddock, Philippe van Thiel, zegt zonder dit gedeelte te vrezen voor het voortbestaan van zijn jachthaven. 

Gaat de gemeente direct ontruimen?
Slechts een deel van de grond waarop het bedrijf is gevestigd bezit Haddock zelf. Voor de plek waar de bootjes en aanlegsteigers liggen, is het bedrijf afhankelijk van de gemeente.

Zonder nieuwe huurovereenkomst vervalt volgens de gemeente het recht van Haddock om van die plek gebruik van te maken. Een woordvoerder benadrukt dat de gemeente niet meteen op ontruiming zal aandringen als er woensdag geen nieuwe deal is.

Gang naar de rechter
Van Thiel heeft al aangegeven mogelijk naar de rechter te stappen omdat hij het niet eens is met de voorwaarden van de gemeente.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer