Petitie voor Lidl in Dronten-West

Dronten 17 augustus 2017
Bewoners van De Gilden zijn een petitie gestart om te pleiten voor de komst van een Lidl in Dronten-West. De petitie is nu een week online en is ruim 350 keer getekend.

Wat willen de bewoners?
De initiatiefnemers willen met de petitie een tegengeluid bieden tegen stichting Does, de ondernemersvereniging van winkeliers van winkelcentrum Suydersee. De winkeliers protesteren tegen de vestiging van de discounter in het winkelcentrum Dronten-West, waar nu alleen een Albert Heijn zit. Ze willen de Lidl in Suydersee hebben om leegstand en verschraling van het winkelaanbod in dat winkelcentrum te voorkomen.

Ook Swifterbanters achter petitie
De bewoners in Dronten-West willen de Lidl graag zo snel mogelijk in hun buurt. Zij hopen de gemeente met de petitie een positief signaal te geven. En het zijn niet alleen Drontenaren die de discounter graag zien komen. Ook inwoners van Swifterbant tekenen de petitie.

Wat vinden B en W?
De bedoeling is om de petitie over een tijdje aan te bieden aan het college van Dronten. Dat heeft in juni 2016 overigens laten weten geen bezwaar te hebben tegen een Lidl op die locatie, mits deze niet groter wordt dan 1200 vierkante meter en gebouwd wordt in combinatie met een aantal bovengelegen appartementen. 


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer