Veiligheid van Floriade-kas niet te garanderen

ALMERE • Vr 18 augustus 2017 | 11:18 • Vrijdag 18 augustus 2017 | 11:18
De gemeente Almere heeft de vergunning voor de kas op het Utopia-eiland voornamelijk afgewezen omdat er geen enkele garantie is of het bouwwerk wel veilig is. Dat concluderen twee bouwkundigen na het inzien van de afgewezen vergunning. De kas is inmiddels wel gebouwd en illegaal in gebruik genomen door de Urban Greeners. Die houden zich bezig met de Jeugd-Floriade.

De kas is niet geheid, laat de voorlichter van de Urban Greeners weten. "We zijn ons bewust van het veiligheidsrisico dat we daarmee nemen." Het bouwen van de kas is gewoon doorgegaan omdat de Urban Greeners dachten er in goed overleg uit te komen met de gemeente. De gemeente schrijft in de afwijzing echter "u kunt uw project op grond van deze aanvraag niet realiseren".

De kas wordt niet gebruikt als plantenkas maar als winkel en daar gelden veel strengere veiligheidseisen voor. Alle onderzoeken en bewijzen dat de kas veilig genoeg is, zijn nooit ingeleverd bij de gemeente.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel