Ceelen weerlegt kritiek op kunstgras

Zeewolde 19 augustus 2017
Kunstgrasproducent Ceelen uit Zeewolde maakt zich niet druk om de oproep van profvoetballers om kunstgras uit te bannen in onder meer de Eredivisie.

Kunstgras is volgens verschillende internationals, bondscoaches en aanvoerders slecht voor het imago en het niveau van het Nederlandse voetbal. Volgens directeur Theo Ceelen van het bedrijf uit Zeewolde is het voor de meeste clubs simpelweg geen haalbare kaart om alleen op natuurgras te voetballen. 

Meer trainigsmogelijkheden
Reden daarvoor is volgens Ceelen het verschil in aantal uur dat er gevoetbald kan worden op de diverse ondergronden. Op natuurgras kan ongeveer 250 uur per jaar gespeeld of getraind worden, op kunstgras het hele jaar door. "Als een club alleen op natuurgras wil voetballen dan hebben ze meerdere velden nodig. Ze moeten namelijk afwisselen om de kwaliteit van de grasmat goed te houden. De ruimte voor die velden is er bijvoorbeeld in het noorden en oosten van het land wel, maar in het westen niet. Hierdoor is het onmogelijk voor clubs die daar gevestigd zijn om kunstgras uit te bannen", zegt Ceelen. Daarnaast zijn volgens de directeur voor veel clubs de kosten van het onderhoud van natuurgras te hoog. 

Is deze oproep slecht voor het bedrijf?
Ceelen is het niet eens met het feit dat kunstgras slecht is voor het imago van het Nederlandse voetbal. En mocht de Eredivisie stoppen met het voetballen op kunstgras voorziet de kunstgrasfabrikant geen grote problemen voor het bedrijf. "We zijn dan alleen een belangrijke marketingtool kwijt om onze velden te promoten in het buitenland. Het amateurvoetbal zal op kunstgras blijven spelen, dus die markt behouden we sowieso", aldus Ceelen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer