Leger des Heils: voedselpakketten en dagelijks soep voor minima

Almere 22 augustus 2017
Het Leger des Heils vindt dat de organisatie een groep Almeerse minima voldoende tegemoet is gekomen. Het gaat om ouderen die gratis eten in centrum 't Klankbord in de Muziekwijk. Dat blijkt uit een reactie van het Leger des Heils op een klacht van enkele minima.

Gewoonlijk eten ze drie keer per week in 't Klankbord, een centrum van het Leger des Heils in de Muziekwijk. Omdat de vrijwilligers die het eten koken twee maanden op vakantie zijn, krijgen de twaalf ouderen nu om de week een voedselpakket. Ze klagen over de kwaliteit daarvan.

Volgens het Leger des Heils worden de drie maaltijden per week en een dagelijkse soepmaaltijd bereid door vrijwilligers met een uitkering. Die hebben ieder in de zomer een maand vakantie. Het lukte deze zomer niet om genoeg vrijwilligers te vinden om kwalitatief goede maaltijden te bereiden. Daarom is gekozen voor voedselpakketten waarmee mensen zelf aan de slag kunnen. Bovendien blijft de dagelijkse soepmaaltijd bestaan.

Volgens een woordvoerder van de minima zijn ze pas een week van tevoren van de situatie op de hoogte gesteld, maar volgens een woordvoerder van het Leger des Heils gaat het om een paar weken. De organisatie betreurt het dat een aantal gebruikers niet tevreden is over de inhoud van de voedselpakketten. Het Leger hoopt dat de periode dat er niet in het Klankbord kan worden gekookt volgend jaar korter is. 

  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer