20 jaar cel geëist voor poging tot moord met vleesvork

MARKNESSE • Wo 23 augustus 2017 | 16:41 • Woensdag 23 augustus 2017 | 16:41
Het Openbaar Ministerie heeft woensdagmiddag 20 jaar cel geëist tegen een man uit Marknesse. Hij wordt verdacht van poging tot moord op zijn vriendin. De 29-jarige man zou elf keer met een vleesvork op haar hebben ingestoken. Volgens het NFI had een aantal van die steken dodelijk kunnen zijn. Zo was haar slokdarm doorboord.

Volgens het OM is duidelijk geworden dat de man zijn vriendin onder valse voorwendselen naar een bosje aan de Marknesserweg heeft gelokt. Daar zou hij haar keel hebben dichtgeknepen, waarna hij op haar instak. Het slachtoffer liep steekwonden op aan haar hals, borst en buik. 

De verdachte is in het verleden ook al eens veroordeeld op Curaçao. Toen voor poging tot doodslag en een zedendelict. Hij kreeg toen 12 jaar cel opgelegd.

Knipperlicht
Tijdens de rechtszaak woensdag bleek dat de verdachte en het slachtoffer een knipperlichtrelatie hadden. Direct na de steekpartij legden ze alle twee leugenachtige verklaringen af bij de politie. Ze zeiden dat asielzoekers de vrouw hadden gestoken. Na nader onderzoek kwam de Marknessenaar in beeld. Op het handvat van de vleesvork is zijn DNA aangetroffen. Uit onderling berichtenverkeer bleek ook dat hij zijn vriendin naar het bosje had gelokt met het voorwendsel dat hij een nieuwe mobiele telefoon voor haar had.

Slachtofferverklaring
Tijdens de zitting werd een slachtofferverklaring voorgelezen. Het steekincident heeft veel impact op haar gehad. De vrouw is gestopt met haar studie en heeft psychologische hulp. Ze vroeg de rechtbank de man in elk geval een contactverband op te leggen "omdat hij anders weer zou inpalmen". 

Verweer
De advocaat van de verdachte zei dat juist de vrouw de Marknessenaar in het bos met het vleesmes had aangevallen en er sprake was van noodweer. Ook gaf de advocate aan dat de messteken niet dodelijk hadden kunnen zijn omdat ze niet erg diep waren. 

Correctie:
In een eerste versie van dit bericht werd ten onrechte gesproken over een eis van 24 jaar cel.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel