Ook Zeewolde meet geluid vliegtuigen

Zeewolde 24 augustus 2017
De gemeente Zeewolde wil een systeem aanschaffen waarmee vijf jaar lang het geluid van vliegtuigen van en naar Lelystad Airport wordt gemeten. Het college van b en w stelt dit voor aan de gemeenteraad. Die had in juni zelf om zo'n systeem gevraagd.

Zeewolde ligt naast de vertrek- en naderingsroute van Lelystad Airport. De vliegtuigen vliegen op ongeveer 800 meter hoogte ten noorden van bedrijventerrein Trekkersveld. Deze route zorgde eerder voor veel bezorgdheid, omdat sommige Zeewoldenaren overlast vrezen. De gemeenteraad wil weten hoeveel geluid de vliegtuigen precies veroorzaken, zodat Lelystad Airport en luchtvaartmaatschappijen hierop kunnen worden aangesproken.

Zeewolde wil nu voor bijna 65.000 euro een abonnement nemen op het meetsysteem van Sensornet, dat ook in Dronten en Biddinghuizen wordt gebruikt. De meetpunten komen op drie nog nader te bepalen plaatsen in Zeewolde.

De provincie zet zelf een meetnet op, dat op verschillende plaatsen rondom de luchthaven komt. De gemeente Lelystad en de Club Direct Omwonenden (CDO) hebben ook een abonnement op een systeem van Sensornet. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer