Penningmeester voorkomt oplichting golfclub

Dronten 23 augustus 2017
Een alerte penningmeester heeft voorkomen dat de golfclub van de Golfresidentie in Dronten woensdag voor bijna 9.000 euro is opgelicht. Dat meldt de club op haar website.

De penningmeester kreeg 's ochtends een mailtje dat afkomstig leek te zijn van de voorzitter. Daarin werd de penningmeester gevraagd om een buitenlandse betaling te verwerken van 8.970 euro voor het leveren van 'golf sport materiaal' door een bedrijf uit Turijn.

De penningmeester vertrouwde de opdracht niet en belde met de voorzitter. Toen bleek dat die de mail nooit had verstuurd en dat er sprake moest zijn van poging tot oplichting. Of het mailadres van de voorzitter is gehackt, is onduidelijk. 

Nader onderzoek op internet wijst uit dat de contactpersoon en het adres in de factuur niet lijken te bestaan. Het rekeningnummer waarop het geld moest worden gestort behoort toe aan een bank verderop in dezelfde straat.

De golfclub overweegt naar de politie te stappen om melding te maken van de poging. Op de eigen website heeft men een waarschuwing gezet.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer