Pleidooi voor een Allard Veldhuisstraat

ALMERE • Do 24 augustus 2017 | 10:48 • Donderdag 24 augustus 2017 | 10:48
De onlangs overleden Allard Veldhuis zou een eigen straatnaam in Almere moeten krijgen. Daarvoor pleit Almeerder Maarten Bezuijen. "Hij was zo'n markant figuur in Almere. Wie kende hem nou eigenlijk niet."

Maar de Straatnamencommissie wees zijn idee af. Volgens de richtlijnen kan Veldhuis geen eigen straat, weg of plein krijgen omdat hij nog geen tien jaar dood is. "Er zou een uitzondering gemaakt moeten worden. De Rolling Stonesstraat en de Golden Earingstraat bestaan ook en daarvan zijn ook nog niet alle bandleden overleden", zo meent Bezuijen. Hij doet nu in een brief aan de gemeenteraad een beroep op de politiek.

Leefbaar Almere zet het op de politieke agenda
Met succes, want Marco de Kat van Leefbaar Almere heeft het onderwerp direct aangemeld voor een bespreking op de politieke markt. Hij pleitte al jaren geleden voor een versoepeling van de regels. Dat werd de partij in 2013 ook toegezegd "maar in de praktijk gebeurt het kennelijk niet", aldus De Kat. Aanleiding voor hem om dit onderwerp opnieuw op de politieke markt te gaan agenderen.

Een Allard Veldhuisstraat in De Laren
Wat Bezuijen betreft wordt nabij jeugdland Haven in De Laren een straat naar Veldhuis vernoemd. "Hij was de eerste jongerenwerker en heeft daar het timmerdorp opgezet. Maar hij heeft zich ook ingezet voor verschillende festivals, het sinterklaasfeest, de triathlon en als raadslid. Dit zou toch een prachtig eerbetoon zijn."
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel