A6 van 1 tot 3 september dicht

Almere 30 augustus 2017
Vanwege werkzaamheden gaat de snelweg A6 dit weekend dicht. Van vrijdagavond 1 september acht uur tot en met zondagochtend 3 september tien uur is de snelweg in beide richtingen afgesloten. Het gaat om het stuk snelweg vanaf de afslag Almere Stad (5) tot aan de afslag naar de A27 bij Almere Buiten. 

Omleiding
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A27 en A1. Almeerse automobilisten kunnen gebruik maken van de Hogering en Buitenring. Mensen die in de buurt van de afslagen Almere Stedenwijk, Haven en Stad wonen, mogen de op- en afritten van de A6 blijven gebruiken. Bezoekers van het Havenfestival kunnen het evenement bereiken via de afslag Almere Haven. Weggebruikers moeten wel rekening houden met een langere reistijd van ongeveer een kwartier. 

Viaduct Buitenhout
Rijkswaterstaat sluit de weg af omdat een deel van het viaduct Buitenhout, ter hoogte van de Tussenring, wordt gesloopt. Het slopen van het bouwwerk vindt zowel overdag als 's nachts plaats. Direct na de sloop start de aanleg van een nieuw en breder viaduct. Zodra deze is afgebouwd, wordt ook de rest van het oude viaduct gesloopt. De snelweg gaat daarom in het voorjaar van 2018 nog een keer in beide richtingen dicht. 

Afslag Buiten West langer dicht
Op- en afrit Almere Buiten-West (6), die op de Tussenring uitkomt, blijft tot maandagochtend 4 september afgesloten. Dat komt omdat er ook aan de rotonde boven aan de afrit wordt gewerkt. Die wordt van rotonde omgebouwd naar een kruispunt met verkeerslichten. 

Extra werkzaamheden
Het weekend van 1 tot 3 september wordt ook gebruikt om meerdere werkzaamheden uit te voeren waar anders aparte afsluitingen voor nodig zouden zijn. Op verschillende locaties langs het afgesloten deel van de A6 worden werkzaamheden uitgevoerd. Zo worden damwanden ingetrild en funderingspalen geheid. Deze werkzaamheden veroorzaken geluidshinder.

Voor een actueel overzicht van deze werkzaamheden per viaduct, kijk je hier.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer