Zwanger geweldslachtoffer moet tevreden zijn met vergoeding

ALMERE • Do 24 augustus 2017 | 17:19 • Donderdag 24 augustus 2017 | 17:19
Een vrouw uit Almere die meer geld eiste van het Schadefonds Geweldsmisdrijven, is donderdag in het ongelijk gesteld door de bestuursrechter. De Almeerse kreeg vorig jaar 1.000 euro van het fonds en dat vond de rechter meer dan redelijk.

Het slachtoffer werd anderhalf jaar geleden tijdens haar zwangerschap in een fastfood-restaurant in Almere mishandeld. De verdachte werd vervolgd. De Almeerse vroeg een schadevergoeding. Zij gaf aan dat het geweld voor haar extra spannend was geweest, omdat zij niet wist wat de gevolgen voor haar baby zouden zijn.

Eigenlijk kwam de Almeerse niet in aanmerking, want het fonds keert alleen uit bij langdurig of blijvend letsel. Ieder slachtoffer kan ook bij de strafrechter een verzoek indienen. Vanwege de bijzondere situatie gaf het fonds de zwangere vrouw toch duizend euro. De Almeerse wilde meer. Zij stapte naar de rechter. De rechter vond dat de Almeerse haar eis met medische gegevens had moeten onderbouwen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel