Gesteggel over opbrengst benefiet Richard Nieuwenhuizen

Almere 24 augustus 2017
De familie van Richard Nieuwenhuizen wacht nog op ruim 20.000 euro van een benefietwedstrijd van SC Buitenboys ter ere van de overleden Almeerse grensrechter. Dat heeft advocaat Yehudi Moszkowicz donderdagavond namens de familie gezegd bij RTL Boulevard.

Nieuwenhuizen werd eind 2012 tijdens een wedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten mishandeld. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Een vader en enkele spelers van een bezoekende club werden veroordeeld voor doodslag en/of openlijke geweldpleging.

Benefietwedstrijd
Na de dood van Nieuwenhuizen werd er een benefietwedstrijd gehouden in het stadion van Almere City FC. Destijds werd bekend gemaakt dat die zo'n 55.000 euro had opgebracht. Die opbrengst zou gaan naar de nabestaanden. Maar volgens Moszkowicz is niet al het geld ook daadwerkelijk aan de familie uitgekeerd. Een deel van het bedrag werd al jaren geleden overgemaakt, zegt de advocaat. Maar volgens hem zou er nog eens ruim 20.000 euro vrijkomen wanneer de twee zoons van Nieuwenhuizen het huis uit zouden gaan. Dat is nu het geval. De familie eist daarom nu samen met de advocaat het resterende bedrag op van Buitenboys. 

"Toezeggingen door oud-voorzitter gedaan"
Volgens voorzitter Richard Langeveld van Buitenboys zijn de financiële toezeggingen aan de familie door de ex-voorzitter van de club gedaan en zijn deze afspraken niet schriftelijk vastgelegd. De opbrengst van de benefietwedstrijd is destijds volgens hem bij de club binnengekomen. Deze zou zo'n 4.000 euro lager zijn geweest dan aanvankelijk bekend was gemaakt.

"Familie heeft meer gekregen dan er is overgebleven"
Nadat de familie een flink deel van het geld gekregen had, moesten er volgens Langeveld nog allerlei kosten betaald worden. Zo vorderde het ticketbureau een bedrag van 17.000 euro terug. Ook kwamen er volgens hem rekeningen voor de huur van het stadion, voor sponsorborden, voor de beveiliging en voor kleding van de oud-voorzitter. Volgens Buitenboys kon het zo gebeuren dat er uiteindelijk meer geld aan de familie is uitbetaald dan er van de benefietwedstrijd is overgebleven.

Druk van de media
Het bestuur van Buitenboys zegt dat ze niet zomaar onder druk van de media ineens extra geld kunnen uitbetalen. Zij moeten immers ook aan de financiële gezondheid van de club denken. De club heeft een advocaat in de arm genomen en wil nog graag met de familie van Richard Nieuwenhuizen in gesprek. Maar volgens het bestuur van Buitenboys is op een uitnodiging hiervoor al drie keer negatief gereageerd.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer