'Geld voor familie Nieuwenhuizen staat op rekening Buitenboys'

Almere 25 augustus 2017
Het gaat om 20.000 euro
De 20.000 euro die bedoeld is voor de familie van de doodgeschopte grensrechter Richard Nieuwenhuizen staat gewoon op de bankrekening van de Almeerse voetbalclub SC Buitenboys. Dat zegt oud-voorzitter Rob Mueller. Volgens hem klopt het niet dat bij de benefietwedstrijd in 2013 ter ere van Nieuwenhuizen zoveel onkosten zijn gemaakt dat het geld weg is. 

Geld op na rekeningen
Mueller reageert daarmee op uitlatingen van de huidige voorzitter van de club, Richard Langeveld. Die zegt dat er nergens op papier staat dat de familie nog geld krijgt. Mueller zou die toezeggingen volgens hem hebben gedaan, terwijl er geen geld meer was. Na de benefietwedstrijden kwamen er volgens Langeveld onder meer rekeningen binnen voor de huur van het stadion, voor sponsorborden en voor de beveiliging. En bleef er niets meer over. Mueller was destijds nog geen voorzitter maar secretaris bij de club. 

Benefietwedstrijd
Nieuwenhuizen werd eind 2012 tijdens een wedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten mishandeld. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Na de dood van Nieuwenhuizen werd er een benefietwedstrijd gehouden in het stadion van Almere City FC. Destijds werd bekend gemaakt dat die zo'n 55.000 euro had opgebracht. 

Familie schakelt advocaat in
In 2015 is volgens Mueller 20.000 euro uitgekeerd aan de familie dat door de benefietwedstrijd is opgehaald. Eenzelfde bedrag zou worden uitgekeerd wanneer twee zoons van Nieuwenhuizen uit huis zouden gaan. Maar toen dat geld onlangs werd opgeëist, weigerde Buitenboys te betalen. De familie heeft advocaat Yehudi Moszkowicz ingeschakeld om de 20.000 euro alsnog te krijgen.

Smaad en laster
Rob Mueller zegt dat het geld voor de familie Nieuwenhuizen nog op de rekening van de club stond toen hij eind vorig jaar als voorzitter vertrok. "Wat het huidige bestuur met het geld gedaan heeft is mij uiteraard niet bekend", schrijft Mueller in een verklaring. Hij beschouwt de uitlatingen van de huidige voorzitter als ernstige smaad en laster. Hij laat zijn advocaat kijken naar juridische mogelijkheden.  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer