Aantal ww'ers voor het eerst sinds 2013 onder de 10.000

Flevoland 27 augustus 2017
Het aantal ww-uitkeringen in Flevoland is voor het eerst sinds de economische crisis gedaald tot onder de 10.000. In maart 2013 waren er voor het laatst minder dan 10.000 werklozen met een uitkering in onze provincie. Tot vorig jaar liep dit aantal steeds op.

WW versus bijstand
Een jaar geleden begon een stevige daling in te zetten. Volgens uitkeringsinstantie UWV is deze trend te danken aan de economische groei. De daling van ww-uitkeringen betekent volgens het UWV niet dat er meer uitkeringsgerechtigden naar de bijstand doorstromen. '' Een deel gaat naar de bijstand maar gelukkig vindt het grootste gedeelte werk", aldus Jeroen Schuil van het UWV. 

De doorstroom naar de bijstand was het laagst op Urk en het grootst in Almere. Volgens cijfers vanaf  31 december vorig jaar worden in Flevoland meer ww-uitkeringen verstrekt dan gemiddeld in Nederland. Namelijk 5,1 procent tegen 4,6 procent. 

Vooral werk in handel en zorg
De grootste kansen maken werkzoekenden in Flevoland in het uitzendwerk, groot- en detailhandel en de sector zorg & welzijn. Deze bedrijfstakken zijn volgens het UWV oververtegenwoordigd in Flevoland ten opzichte van de rest van Nederland.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer