Vitens laat lekkende waterleidingen onderzoeken

DRONTEN • Ma 28 augustus 2017 | 16:02 • Maandag 28 augustus 2017 | 16:02
Waterbedrijf Vitens laat onderzoeken of er iets mis is met de waterleidingen van woningen aan de Clemmergulden en de Dukaat in Dronten. Afgelopen zaterdag zaten daar 25 huishoudens door lekkage uren zonder water en dat was volgens bewoners niet de eerste keer.

Vitens erkent dat er relatief vaak lekkages in het gebied zijn. Zo waren er vorig jaar vijf meldingen en dit jaar twee."Het kan zijn dat er een fabrieksfout in de leiding zit", zegt woordvoerder Lisa Simons van het waterbedrijf. "Als dat zo is, gaan we de leiding vervangen."

Volgens Simons is de lekkage van afgelopen weekeinde ontstaan door een scheurtje in een koppelstuk tussen een aansluitleiding en de hoofdleiding. Het is nog onduidelijk waardoor die gescheurd is. Simons sluit desondanks uit dat de lekkages worden veroorzaakt door verzakkingen of zware vuilniswagens die over de weg rijden zoals door bewoners werd gesuggereerd. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel