HISWA te water volgend jaar meer voor 't gezin

Lelystad 29 augustus 2017
De eerste editie van de HISWA te water in Lelystad in 2018 wordt meer een gezinsevenement. Dat zegt directeur Joop van Diest van de Bataviahaven in Lelystad.

Deze week is de HISWA te water voor de laatste keer in Amsterdam. Door ruimtegebrek in Amsterdam heeft de organisatie gekozen voor de Bataviahaven. Van Diest verwacht daar meer activiteiten rondom de botenshow te kunnen organiseren. Ook hoopt hij dat het evenement kan samenwerken met het ernaast gelegen Batavia Stad.

Botenbouwers
Op de beurs in Amsterdam zijn deze week negen botenbouwers of importeurs uit Flevoland aanwezig. Daaronder het uit Lelystad afkomstige C-Yacht, dat twee nieuwe modellen van een jacht presenteert voor rond de half miljoen euro per stuk. Het bedrijf heeft veel Duitse klanten, maar ontvangt ook veel aanvragen uit Rusland en de Verenigde Staten en is tot 2019 uitverkocht.

3,9 miljoen
Hartman Yachts uit Urk toont er de Livingstone, een zeer luxueus schip dat geschikt is om met negen personen de wereld over te varen. Het jacht met complete huiskamer en slaapkamers is te koop voor 3,9 miljoen euro, zonder BTW.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer