Spoedarbitragezaak KNVB over conflict FC Almere

ALMERE • Di 29 augustus 2017 | 14:28 • Dinsdag 29 augustus 2017 | 14:28
Bij de KNVB dient binnenkort een spoedarbitragezaak over het conflict tussen FC Almere en trainer Maurice Ligeon. De club heeft hiervoor een verzoek ingediend bij de KNVB. Dat bevestigt Edward van der Weij van de Almeerse club. Van der Weij wil inhoudelijk niet in gaan op de spoedarbitragezaak en over wat de club daarmee precies probeert te bereiken. 

De voetbalclub wilde van Ligeon af omdat zijn salaris te zwaar op de begroting zou drukken. Gesprekken over loonsverlaging liepen op niets uit. FC Almere zette de trainer daarop op non-actief, maar de arbitragecommissie van de KNVB oordeelde dat de club hem niet mocht ontslaan. Ondertussen nam FC Almere al wel een nieuwe trainer aan, waardoor de club in Almere Haven nu met twee hoofdtrainers zit opgescheept. 

De KNVB bood eerder aan om te bemiddelen in het slepende conflict. Volgens Van der Weij heeft Ligeon dit aanbod afgeslagen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel