Afrekening benefietwedstrijd Richard Nieuwenhuizen klopt niet

Almere 29 augustus 2017
Er is nog steeds veel onduidelijkheid over het geld van de benefietwedstrijd voor de nabestaanden van Richard Nieuwenhuizen. Dat blijkt uit onderzoek van Omroep Flevoland.

De grensrechter werd eind 2012 tijdens een wedstrijd tussen Buitenboys en Nieuw Sloten mishandeld. Hij overleed later aan zijn verwondingen. Voor de familie werd een benefietwedstrijd gehouden. Destijds werd bekendgemaakt dat die zo'n 55.000 euro had opgebracht. Maar een groot deel van het geld is volgens de familie weg en volgens hun advocaat zelfs achterover gedrukt. 

Overzicht Buitenboys op onderdelen niet juist
Volgens het huidige bestuur is het geld niet weg, maar op. Het is allemaal besteed aan kosten rondom de benefietwedstrijd. De club kwam met het volgende lijstje: 

Uitgekeerd aan de familie: 21.080 euro. Dit klopt. Er zou 17.000 euro aan te veel ontvangen opbrengsten van de kaartverkoop teruggegeven zijn aan een ticketbureau. Dit klopt niet. Uit de boekhouding van het ticketbureau blijkt dat Buitenboys 6063,50 euro heeft teruggestort. 

Maatpakken voor het oude bestuur
Ook de 1.700 euro die wordt opgevoerd voor maatpakken voor het oude bestuur klopt niet. Volgens de toenmalige penningmeester Rob Mueller en oud- voorzitter Marcel Oost waren de pakken voor de kroning van Willem Alexander. De bestuurders van de club waren daarvoor uitgenodigd door de commissaris van de Koning. Het geld voor de kleding komt uit de clubkas. 

Vakantie en reparatie auto
Verder zou er 2.500 euro zijn betaald aan een vakantie voor één van de zoons van Richard Nieuwenhuizen én aan een reparatie voor een auto van de familie. Volgens oud-voorzitter Rob Mueller waren de vakantie en reparatie voor rekening van de vereniging en gingen deze niet laste van de benefietopbrengsten.

Stadionhuur gewijzigd in cateringkosten
Het huidige bestuur van Buitenboys voert verder 2.500 euro op aan stadionhuur. Volgens Almere City FC klopt dit niet. Het gebruik van het stadion was gratis. Het bestuur meldde later dat het niet de stadionhuur maar de catering betrof.

Verder is er nog een kostenpost van 7.000 euro voor reclameborden. Hoe deze kosten zijn verantwoord is niet bekend. Deze rekeningen zijn nog niet boven water. 

Alles bij elkaar is voor ruim 15.000 euro niet zeker waar het geld is gebleven. Omroep Flevoland heeft S.C. Buitenboys om een reactie gevraagd. Het bestuur heeft nog niet gereageerd.  
© omroep flevolandsitemap | disclaimer