"Aangifte tegen Buitenboys om verduistering benefietgeld"

Almere 30 augustus 2017
Het gezin Nieuwenhuizen doet aangifte van verduistering van een deel van de opbrengst van de benefietwedstrijd voor de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Dat heeft advocaat Yehudi Moszkowicz woensdagavond bekendgemaakt. 

Volgens Moszkowicz is er aangifte gedaan tegen de bestuursleden en in het bijzonder voorzitter Richard Langeveld. ,,Dat is gebeurd omdat inmiddels toch wel de schijn is ontstaan dat de club niet volledig kan verantwoorden waar al het geld is gebleven. En als je je in Nederland geld toe-eigent dat eigenlijk van een ander is, dan heet dat verduistering''.

Beslag
Buitenboys en de familie hebben sinds enige tijd een geschil over de opbrengst. Er werd ruim 50.000 euro ingezameld, de familie heeft daarvan slechts een deel gekregen en eist nu ook de rest op.
Moszkowicz zegt dat hij uit voorzorg ook beslag heeft laten leggen op de banktegoeden en inventaris van Buitenboys. De club organiseerde de benefietwedstrijd destijds. Op 22 september dient volgens Moszkowicz een kort geding om het geld, of in elk geval een voorschot te krijgen.

"Geld is op"
De club zei vorige week dat er geen geld meer over is, omdat er met de benefietwedstrijd ook veel kosten gemoeid waren. Buitenboys kan die kosten deels aantonen, maar over zo'n 15.000 euro blijft onduidelijkheid bestaan. Oud-voorzitter Rob Mueller van Buitenboys heeft vorige week ook gezegd dat het gezin nog geld tegoed heeft.

Het bestuur van Buitenboys was woensdagavond niet bereikbaar voor een reactie op het nieuws over de aangifte en de beslaglegging. 

Nog geen verzoek tot beslaglegging
Volgens de rechtbank Midden Nederland is er bij hen geen verzoek tot beslaglegging op de tegoeden van Buitenboys of het bestuur van de club binnengekomen. Moszkowicz zegt dat het ook niet nodig is. Een verzoek kan volgens hem bij iedere rechtbank in Nederland gedaan worden. Zodra de rechter toestemt kan een deurwaarder op pad worden gestuurd, om de beslaglegging officieel te maken. Volgens de advocaat is dat vorige week al gebeurd met de banktegoeden en is het beslaglegging op de inventaris woensdag aan de club medegedeeld.

Grensrechter Richard Nieuwenhuizen werd eind 2012 tijdens een voetbalwedstrijd mishandeld en overleed later aan zijn verwondingen. Aan de benefietwedstrijd in het stadion van Almere City FC in 2013 werkten verschillende bekende voetballers mee.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer