Buitenboys wil van beslaglegging af

Almere 31 augustus 2017
Voetbalclub Buitenboys uit Almere heeft een advocaat in de arm genomen om te proberen de beslaglegging op de tegoeden en inventaris van de club op te heffen. Dat zegt voorzitter Richard Langeveld. 

Advocaat Yehudi Moszkowicz heeft namens het gezin Nieuwenhuizen via een rechter beslag laten leggen. Dit omdat er onenigheid is ontstaan over geld dat het gezin zou krijgen na een benefietwedstrijd in 2013. Die wedstrijd werd gehouden om geld in te zamelen voor de nabestaanden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Die overleed na een mishandeling op het veld in 2012.

Ruzie over opbrengst
Buitenboys en de familie hebben sinds enige tijd een geschil over de opbrengst van de benefietwedstrijd. Er werd ruim 50.000 euro ingezameld, de familie heeft daarvan slechts een deel gekregen en eist nu ook de rest op. Volgens voorzitter Richard Langeveld van Buitenboys krijgt de familie zeker nog het bedrag waar ze recht op heeft, maar is er onduidelijkheid over hoe hoog dat bedrag is. De administratie van destijds is een warboel en de club is nog bezig met uit te zoeken welk bedrag de familie nog zou moeten krijgen. Dat is sowieso een stuk lager dan de ruim 20.000 euro waar de nabestaanden nog aanspraak op willen maken, aldus Langeveld.

Rekeningen kunnen niet worden betaald
Omdat er nu beslag ligt op het geld van Buitenboys, kan de club de rekeningen niet betalen aan bijvoorbeeld de KNVB of de gemeente. Daarom hoopt Buitenboys dat het beslag zo snel mogelijk wordt opgeheven. 

Juridische strijd
Op 22 september dient er een kort geding over het geld dat de familie nog eist van de club. Advocaat Moszkowicz kondigde ook aan dat de familie Nieuwenhuizen aangifte gaat doen van verduistering van een deel van de opbrengst van de benefietwedstrijd. 

Donderdagavond zou de advocaat van Buitenboys met een verklaring komen over de laatste ontwikkelingen, maar voorzitter Langeveld laat weten dat dit niet doorgaat. De club neemt meer tijd om zaken op een rij te zetten.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer