Nieuwe basisschool in Mongoolse tent van start

Almere 4 september 2017
Vijf basisschoolleerlingen zijn maandagochtend in Almere het nieuwe schooljaar begonnen in een Mongoolse yurt. Deze traditionele ronde tent is het schoolgebouw van de nieuwe particuliere Oosterwoldschool.

De school staat in Oosterwold; een wijk in oprichting in Almere. Het gaat om een staatsvrije instelling. Dat betekent dat de school geen subsidie krijgt van het Rijk. 

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers zijn de ouders van de schoolgaande kinderen. Zij wonen in de nieuwe wijk en wilden een kleinschalige school met onderwijs waar veel aandacht is voor natuur. Zij hebben zelf twee leerkrachten ingehuurd en daarvoor betalen zij tussen de 200 en 600 euro per maand voor elk schoolgaand kind. De ouderbijdrage hangt af van het inkomen. 

Onderwijsinspectie
Een particuliere, staatsvrije school hoeft niet aan alle regels te voldoen waaraan reguliere scholen zich wel moeten houden van de Inspectie van het Onderwijs. Maar de scholen worden wel gecontroleerd op een aantal basisregels. Zo moeten de leerlingen voldoende voorbereid worden op vervolgonderwijs en moet het schoolklimaat veilig zijn. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer