Gemeente zoekt naar beste aanpak Floriade

ALMERE • Ma 4 september 2017 | 21:36 • Maandag 4 september 2017 | 21:36
Wat is de beste manier om het terrein van de Floriade te ontwikkelen? Om antwoord te krijgen op die vraag houdt de gemeente Almere een zogeheten marktconsultatie onder ontwikkelaars.

Daarbij wordt de vraag gesteld of de marktpartijen het terrein los van elkaar of ook gezamenlijk willen ontwikkelen, financieren en exploiteren. Een gezamenlijke aanpak, in bijvoorbeeld een consortium, zou het makkelijker maken voor de gemeente, die dan met maar één partij te maken heeft.  

Afhankelijk van één partij
Tegelijkertijd geeft programmadirecteur Remko Schnieders van de Floriade toe dat er ook nadelen kleven aan die manier van werken, omdat Almere dan volledig afhankelijk is van die ene partij. Aan de hand van de reacties uit de markt bepaalt de gemeente een strategie.

Volgend voorjaar wordt beslist wie het terrein, met daarop onder meer huizen, horeca, paviljoens en parkeervoorzieningen, gaat aanleggen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel