Reparatie brug Urkersluis kan ter plekke

URK • Di 5 september 2017 | 15:10 • Dinsdag 5 september 2017 | 15:10
De kapotte brug bij de Urkersluis kan ter plekke worden gerepareerd. Dat blijkt volgens de provincie uit een inventarisatie van de schade.

De brug raakte afgelopen weekend tijdens het schutten van de sluis beschadigd. Een schip kwam met het stijgende water in de sluis omhoog, terwijl het brugdek door nog onbekende oorzaak gesloten bleef. Het schip kwam hierdoor tegen de onderkant van het brugdek aan. 

Volgens de provincie zijn de scharnieren van de brug 'helemaal verbogen', maar hoeft het brugdek niet voor reparatie naar een andere locatie te worden afgevoerd. De aannemer verwacht begin volgende week aan de herstelwerkzaamheden te kunnen beginnen. 

In afwachting daarvan is het brugdek overeind gezet. Omdat de brug open staat, wordt alle wegverkeer via de Arie de Witbrug omgeleid. Volgens de provincie blijft de sluis grotendeels open voor de scheepvaart, tot de reparatie van start gaat.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel