Nieuw onderzoek naar benefietwedstrijd Buitenboys

Almere 5 september 2017
Het bestuur van voetbalclub Buitenboys in Almere is een nieuw onderzoek gestart naar de afwikkeling van de benefietwedstrijd voor de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Dat schrijft de club in een verklaring op haar website. 

Buitenboys en de familie hebben sinds enige tijd een geschil over de opbrengst van de benefietwedstrijd die in 2013 werd gehouden. Er werd ruim 50.000 euro ingezameld, maar de familie heeft daarvan slechts een deel gekregen en eist nu ook de rest op. Dat geld zou volgens oud-voorzitter Rob Mueller van Buitenboys nog altijd op een bankrekening van de club staan. 

Onjuist lijstje verdwenen van de website
De club publiceerde na eerder onderzoek een lijstje waaruit bleek dat het geld op is. Het zou zijn opgegaan aan kosten rondom de benefietwedstrijd zoals stadionhuur. Uit onderzoek van Omroep Flevoland bleek dat dit lijstje niet klopt. Het lijstje is nu verdwenen van de website van Buitenboys. Volgens de advocaat van de club is het verwijderd vanwege het nieuwe onderzoek. Zodra het onderzoek is afgerond, neemt de club contact op met de familie Nieuwenhuizen. 

Aangifte verduistering
De familie heeft inmiddels ook aangifte gedaan van verduistering. De advocaat van Buitenboys noemt dat een gotspe. Hij heeft de afgelopen dagen alle stukken over de zaak doorgenomen en zegt dat aangifte doen van verduistering 'werkelijk nergens op slaat'.

Advocaat Yehudi Moszkowicz heeft eind augustus ook via de rechter beslag laten leggen op tegoeden en de inventaris van Buitenboys. Op 22 september dient een kort geding over de zaak.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer