Werkstraf voor inbraak bij brassband All in One

Lelystad 5 september 2017
De 22-jarige inbreker die de oefenruimte van brassband All in One aan de Griend in Lelystad leeghaalde, is veroordeeld tot een werkstraf van veertig uur. Het blijkt te gaan om iemand die destijds trommelaar was bij de band.

De trommelaar kwam als verdachte naar voren omdat op het glas van een ingeslagen ruit zijn bloed zat. Volgens zijn advocaat kon dat komen omdat hij vaak hielp met verbouwen. De man was niet naar de zitting gekomen en beriep zich op zijn zwijgrecht. Volgens de advocate ontkent hij ten stelligste.

Zelfs de koelkast was leeg
Bij de inbraak is afgelopen oktober nagenoeg de hele ruimte leeggeroofd. Zo zijn bijna alle instrumenten meegenomen, naast studio-apparatuur, de voorraad eten en drinken en 45 euro uit de kas. De vereniging was niet verzekerd en tot op heden is er niets teruggekomen.

Voortbestaan brassband in het geding
De brassband heeft geprobeerd zo goed en zo kwaad als het kan verder te gaan met geleende spullen. Leden van de brassband vrezen toch dat ze moeten stoppen. Omdat er niet meer geoefend kon worden, zijn er leden weggelopen. Ook kan de huur voor de oefenruimte niet meer betaald worden. Daardoor loop ook het voortbestaan van de dansschool voor kinderen gevaar.

Een schadeclaim van de vereniging is afgewezen, omdat die niet duidelijk genoeg was. De band zal hiervoor naar de civiele rechter moeten stappen.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer