Trio opgepakt voor babbeltruc met bloemen

Flevoland 6 september 2017
Twee mannen uit Almere zijn zondag opgepakt voor het oplichten van tientallen slachtoffers. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt. De verdachten zouden via een babbeltruc de pincodes van vooral oudere mensen in handen hebben gekregen. Dat gebeurde enkele tientallen keren, in Amsterdam en omliggende plaatsen.

Bos bloemen
De Almeerders werkten samen met een 29-jarige vrouw uit Lelystad die al eerder werd opgepakt. Ook zij werd zondag opnieuw aangehouden. De vrouw belde met een bos bloemen aan bij oudere mensen. Om die bos bloemen in ontvangst te kunnen nemen, moesten de mensen twee euro administratiekosten betalen. Die kosten konden alleen per pin betaald worden. 

Bankpas omgewisseld
In werkelijkheid staken de ontvangers van de bloemen hun pasje in een apparaat waarmee de pincode werd opgeslagen. Daarna wisselde de vrouw hun pas snel om voor een andere pas van dezelfde bank. Met de pas en de opgeslagen pincode werd kort na de overhandiging van de bloemen geld van de bankrekening van gedupeerden gehaald. Eén slachtoffer zou zelfs 10.000 euro kwijt zijn geraakt.

De rechtbank heeft woensdag bepaald dat een mannelijke verdachte nog twee weken mag worden vastgehouden. De andere man en de vrouw zijn voorlopig vrijgelaten, maar blijven volgens de rechtbank wel verdachte.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer