Leslie maakt zich zorgen om familie op Sint Maarten

Emmeloord 6 september 2017
Leslie York houdt het nieuws rondom orkaan Irma goed in de gaten
Veel van zijn familie, onder wie broers, zussen en zijn dochter, wonen op het eiland
Hij heeft de hele dag door contact met hen om te vragen hoe de situatie is
De aanloop
De 53-jarige Leslie York uit Emmeloord houdt woensdag het nieuws rondom orkaan Irma goed in de gaten. Veel van zijn familie, onder wie broers, zussen en zijn dochter, wonen op Sint Maarten. Hij heeft de hele dag door contact met hen om te vragen hoe de situatie is. Want Irma is een orkaan van de zwaarste categorie met windsnelheden boven de 300 kilometer per uur.

Naast de zorgen om zijn familie, heeft Leslie ook direct weer herinneringen aan orkaan Luis. Die raasde in 1995 over het eiland, toen hij daar nog woonde. Hij kende daar ook mensen die door Luis zijn omgekomen. Het geluid dat de orkaan veroorzaakte zal hij nooit vergeten. Het laat zich volgens hem het beste omschrijven als het geluid van een opstijgend vliegtuig.

De familie van de Emmeloorder woont op een heuvel en is volgens hem veilig. Ze hebben allerlei maatregelen genomen en hij heeft ze ook van tips voorzien. Zo zegt hij dat je aan de voor- en achterkant een raam op een kier moet laten staan, zodat de wind weg kan en is het belangrijk om zo veel mogelijk water en eten in huis te halen.

Woensdagmiddag kon York nog geen contact krijgen met familieleden op Sint Maarten. Volgens hem komt dat door de kapotte zendmasten op het eiland. Ook zou de stroom zijn uitgevallen. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer