Nieuwe kitesurflocatie bij Markerwaarddijk

Lelystad 7 september 2017
Kitesurfers krijgen na lang praten een officiële plek bij de Markerwaarddijk in Lelystad. Dat meldt het Watersportverbond. De kitesurfzone ligt bij de strekdam waar het kunstwerk 'de hurkende man' staat en wordt op 30 september officieel geopend. 

Op die plek wordt in 2019 ook een watersportstrand aangelegd. Vandaar kunnen kanovaarders en stand-up paddle boarders (suppers) een tocht maken naar de Marker Wadden. 

Het initiatief komt van Stichting Hoekipa Dijk; een groep watersporters uit Lelystad. Zij hebben samen met het Watersportverbond het idee gerealiseerd. De instanties hebben gekeken of de watersporters voldoende afstand houden tot de scheepvaartroute en natuurgebieden. Het kitesurfgebied wordt gemarkeerd met waterboeien. 

De kitesurfers hadden in Flevoland lange tijd geen officiële plek waar ze hun sport kunnen beoefenen. In 2014 werd hiervoor nog gedemonstreerd. Vorig jaar is bij Marina Muiderzand een kitestrand geopend, maar de gebruikers vinden het daar niet veilig en surfen liever bij Pampushaven. Dat werd lange tijd gedoogd, maar Rijkswaterstaat is onlangs begonnen met het uitdelen van boetes
© omroep flevolandsitemap | disclaimer