Nog meer werkstraf voor 22-jarige inbreker

Lelystad 7 september 2017
Een man uit Lelystad is voor de tweede keer binnen twee dagen veroordeeld tot 40 uur werkstraf. De 22-jarige man kreeg de straf dit keer van de politierechter in Utrecht wegens een inbraak in een café aan het Stadhuisplein in Lelystad. Hij nam daar 1120 euro en 10 flessen drank mee. De ouders van de verdachte hebben de schade al vergoed aan de caféhouder.

Twee dagen geleden kreeg de man ook 40 uur werkstraf van de rechtbank in Lelystad. Dat was voor de inbraak in de oefenruimte van brassband All in One aan de Griend in Lelystad. Hij nam alle instrumenten mee. De twee strafzaken zijn apart behandeld omdat de man via verschillende systemen het justitieel apparaat is binnengekomen.

"Plaag in Nederland"
De advocaat van de inbreker vond dat hij geen straf moest krijgen voor de inbraak bij de drankzaak omdat de schade al was vergoed en hij toen nog nooit met justitie in aanraking was gekomen. De Utrechtse rechter noemde dit soort inbraken "een plaag in Nederland" en liet in het oordeel laten meewegen wat de rechtbank in Lelystad zou hebben opgelegd als beide inbraken tegelijk waren behandeld.

De opgelegde 40 uur was wel veel milder dan 80 die de officier van justitie had geëist.


 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer