75 jaar droog te zien in fotoboek

NOORDOOSTPOLDER • Vr 8 september 2017 | 18:12 • Vrijdag 8 september 2017 | 18:12
9 september 1942. Noordoostpolder is officieel droog gelegd. Nu, 75 jaar later, is er daarom een fotoboek gemaakt met foto's van toen naar nu. Daarin is te zien en te lezen dat in de Zuiderzeewet van 1918 werd aangenomen en dat daarna in 1937 begonnen is met de drooglegging van de noordelijke oost polder. Twee jaar later wordt de dijk tussen Lemmer en Urk gesloten. 

Aukje van der Molen is een van de mensen die meegewerkt heeft aan het boek. Voor haar staan er een paar bijzondere foto's in. Bijvoorbeeld van de woonarken in de Espelervaart in Emmeloord. Zij is zelf in zo'n woonark geboren. Die waren er toen in overvloed, omdat er nog niet genoeg huizen in Emmeloord waren. Toen ze drie jaar was is ze naar een normaal huis overgegaan. 

Het boek wordt zaterdagmiddag officieel uitgereikt. Het is van tevoren al een populair boek, want alle exemplaren zijn al bijna uitverkocht. De makers zitten er daarom al overna te denken om een tweede druk te plannen. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel