Nog twee arrestaties in zaak drugskotter

URK • Vr 8 september 2017 | 19:23 • Vrijdag 8 september 2017 | 19:23

De politie heeft deze week nog twee mannen aangehouden voor betrokkenheid bij de zaak rond de Urker drugskotter Z-181 - Dubbele Senior. De politie observeerde één van de verdachten in een ander onderzoek en kwam zo in juni de kotter op het spoor met aan boord 260 kilo cocaïne. 

De kotter werd in Harlingen onderschept. De cocaïne werd in een verborgen ruimte ontdekt en heeft een straatwaarde van 10 miljoen euro. De drugs zaten in tassen die nog nat waren. Justitie denkt dat de cocaïne kort daarvoor uit zee is opgevist. Vijf mannen werden eerder al aangehouden, volgende week dient in hun zaak de eerste pro-forma zitting.

De twee mannen die deze week zijn aangehouden komen allebei uit Noord-Holland. Ze kwamen in beeld via versleutelde berichten die de politie in handen heeft. Die berichten hebben er toe geleid dat ze nu ook worden verdacht in andere zaken. Onder meer betrokkenheid bij poging tot moord. 
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel